Gerçekten komik bir bilmece, esprili bir gizli çift anlam içeren zekice bir soru, şiir veya deyimdir. Bu son derece popüler şaka formatı, 4.000 yıl öncesine kadar uzanıyor, ancak bu güne kadar güvenilir bir kahkaha kaynağı olmaya devam ediyor. Bu komik bilmeceler listesinde, antik Yunanistan’dan Harry Potter’a kadar uzanan bilmeceler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Ancak ister klasik bir matematik bilmecesi, ister zorlu bir tarihi tekerleme seçseniz de, bu bilmeceler hemen hemen her izleyiciyi zorlayacak ve neşelendirecektir. O halde pratik yapmaya başlayın ve harika tepkilere hazır olun!

 

Komik Bilmeceler — Klasik Şaka Bilmeceleri

1. Siyah ve beyaz olan ama her tarafı kırmızı olan nedir?

Cevap: Bir gazete.

 

2. Sana ait olan ama başkaları onu senden daha çok mu kullanıyor?

Cevap: Adınız.

 

3. Ne yükselir ama asla aşağı inmez?

Cevap: Yaşınız.

 

4. Bunu saklamazsanız kırılacaktır. Bu ne?

Cevap: Bir söz.

 

5. Kahvaltınızda asla yiyemeyeceğiniz iki şey nedir?

Cevap: Öğle ve akşam yemeği.

 

6. İki harf eklediğinizde kısalan tek kelime nedir?

Cevap: Kısa kelime.

 

7. Bir sürü anahtarı olan ama bir kapıyı açamayan şey nedir?

Cevap: Bir piyano.

 

8. Kuruduktan sonra ne ıslanır?

Cevap: Bir havlu.

 

9. Cumayı Perşembeden önce nerede bulabilirsin?

Cevap: Sözlükte.

 

10. Tüm dünyayı dolaşan ama her zaman aynı noktada kalan şey nedir?

Cevap: Bir damga.

 

11. İki baba ve iki oğul akşam yemeğine oturur. Tam olarak üç parça ekmek yiyorlar, ama hepsinin birer dilimi vardı. Nasıl?

Cevap: Bir baba bir dededir.

 

12. Dünyanın en tembel dağı hangisidir?

Cevap: Hiç dinlenme.

 

13. Suyu tutabilen, ancak deliklerle dolu olan nedir?

Cevap: Bir sünger.

 

14. Hangi soruya asla evet diyemezsiniz?

Cevap: Uyumadın mı?

 

15. Hangi soruya asla hayır diyemezsiniz?

Cevap: Öldün mü?

 

16. Mevsimler, saniyeler, yüzyıllar ve dakikalarda olup da onyıllarda, yıllarda veya günlerde olmayan nedir?

Cevap: N harfi

 

17. Boynu olan ama kafası olmayan nedir?

Cevap: Bir şişe.

 

18. Başı olan ama boynu olmayan nedir?

Cevap: Bir gitar.

 

19. Kışın büyüyen ve ilkbaharda ölen bu geri kalmış şeyin gövdesine kök salıyor. Ne olabilir?

Cevap: Bir buz sarkıtı.

 

20. Demir çatı, cam duvarlar. Yanar ve yanar ama asla düşmez. Bu ne?

Cevap: Bir fener.

 

21. Ne tür bir geminin iki arkadaşı vardır, ancak resmi kaptanı yoktur?

Cevap: Bir ilişki.

 

22. Her şey ters gittiğinde, her zaman neye güvenebilirsin?

Cevap: Parmaklarınız.

 

23. Yüzüğü olan ama parmakları olmayan nedir?

Telefonuna cevap ver.

 

24. Ben sana bakıyorum, sen bana bak ben sağımı kaldırırım, sen solunu kaldırırsın. Bu nedir?

Cevap: Bir ayna.

 

25. Benden ne kadar çok alırsan, o kadar çok geride kalacaksın. Ben neyim?

Cevap: Ayak sesleri.

 

26. Neyi yakalayabilirsin ama asla fırlatamazsın?

Cevap: Soğuk algınlığı.

 

27. Rengarenk sokaklarım var ama kaldırımım yok. Büyük şehirlerim var ama bina yok. Geniş ormanlarım var ama hiç ağacım yok. Uzun nehirlerim var ama suyum yok. Ben neyim?

Cevap: Bir harita.

 

28. Sözlükte yanlış yazılan tek kelime nedir?

Cevap: Yanlış.

 

29. Seni takip ediyorum ve her hareketini kopyalıyorum ama bana dokunamazsın. Ben neyim?

Cevap: Senin gölgen.

 

30. Bana zaten verene kadar beni tutamazsın. Ben neyim?

Cevap: Senin sözün.

 

31. Hayaletler yolun en çok hangi bölümünü gezmeyi sever?

Cevap: Çıkmaz.

 

32. Bir korsan neden alfabeyi okumayı bitiremez?

Cevap: Her zaman C’de kaybolur.

 

33. Şehirdeki en çok katlı bina hangisidir?

Cevap: Kütüphane.

 

34. İki yılan evlenirse havluları ne der?

Cevap: Hiss ve onunki.

 

35. Köpek gibi başım ve ayaklarım var ama ben köpek değilim. Ben neyim?

Cevap: Bir köpek yavrusu.

 

36. E ile başlayan ve sadece bir harfi olan nedir?

Cevap: Bir zarf.

 

37. Yaşayanların üzerinde yürü, mırıldanmazlar bile. Ölülerin üzerinde yürürler, mırıldanırlar ve homurdanırlar. Onlar neler?

Cevap: Yapraklar.

 

38. Bana bakın, yüzünüze bir gülümseme, gözünüze bir gözyaşı, hatta zihninize bir düşünce getirebilirim. Ancak görülemiyorum. Ben neyim?

Cevap: Anılar.

 

39. Merdivenleri hareket etmeden inip çıkan nedir?

Cevap: Halı.

 

40. Sıklıkla düşen ama asla incinmeyen şey nedir?

Cevap: Kar, sulu kar ve yağmur.

 

41. İlk kez giydiğinizde ne tür bir palto ıslanır?

Cevap: Bir kat boya.

 

42. Alfabede en çok su içeren harf hangisidir?

Cevap: C harfi.

 

43. Her zaman açım ve karnımı doyurmazsam öleceğim ama dokunduğum her şey kısa sürede kırmızıya dönecek. Ben neyim?

Cevap: Ateş.

 

44. Sadece bir renk, ancak tek beden değil, altta sıkışmış, ancak kolayca uçuyor. Güneşte var ama yağmurda değil, zarar vermiyor ve acı hissetmiyor. Bu ne?

Cevap: Senin gölgen.

 

45. Hangi İngilizce kelime, beş harfinden dördünü çıkardıktan sonra bile aynı sese sahiptir?

Cevap: Sıra.

 

46. ​​Dallarım var ama yaprağım, gövdem ve meyvem yok. Ben neyim? Cevap: Banka.

 

Yemekle İlgili Komik Bilmeceler

47. Akşam yemeği için bana ihtiyacın var ama beni yiyemezsin. Ben neyim?

Cevap: Çatal bıçak takımı.

 

48. Kullanmadan önce neyi kırmanız gerekiyor?

Cevap: Bir yumurta.

 

49. Bir partide en eğlenceli sebzeler nelerdir?

Cevap: Mantarlar.

 

50. Yüzmeyi seven kediye ne denir?

Cevap: Bir yayın balığı.

 

51. Tüm meyvelerin babası kimdir?

Cevap: Bir baba müdavimi.

 

52. Beslenmeyi seviyorum ama su beni öldürüyor. Ben neyim?

Cevap: Ateş.

 

53. Ben bir meyveyim, bir insanım ve bir kuşum. Ben kimim?

Cevap: Bir Kivi.

 

54. Narenciye ağacı neden hastaneye gitti?

Cevap: Limon yardımı.

 

55. Tortilla çipi neden dans etmeye başladı?

Cevap: Salsa koydu.

 

56. İşaretle çalışan ama asla yorulmayan şey nedir?

Cevap: Bir dokunuş.

 

57. Olgunsam yeşilim, beni yersen pembem ve beni tükürdüğünde siyahım. Ben neyim?

Cevap: Bir karpuz.

 

58. Bir horoz bir yılda kaç yumurta yumurtlayabilir?

Cevap: Yok – horozlar yumurtlamaz.

 

59. Kulaklardan yapılmış olup da ne kadar yüksek sesle konuşursanız konuşun sizi duyamayan şey nedir?

Cevap: Mısır.

 

60. Yaz aylarında chihuahua’ya ne diyorsunuz?

Cevap: Bir sosisli sandviç.

 

61. Ördek çorbasına ne koydu?

Cevap: Quacker’lar.

 

62. Tüm meyvelerin en acısı nedir?

Cevap: Bir yaban mersini.

 

63. Snap, Crackle ve Pop neden korktu?

Cevap: Gevşek bir mısır gevreği katili olduğunu duydular.

 

64. Avrupa neden bir tava gibi?

Cevap: Yunanistan en altta.

 

65. Yumurtayı yüksekten betona çatlamadan nasıl düşürürsünüz?

Cevap: Beton zeminler yumurtalar tarafından çatlamayacak kadar sağlamdır.

 

66. Sürekli koşuyorum ama asla ısınmıyorum ya da yorulmuyorum. Ben neyim?

Cevap: Dondurucu.

 

Matematikte Komik Bilmeceler

67. Ben tek bir sayıyım, ama bir harf alın ve ben çiftim.

Ben neyim? Cevap: Yedi.

 

68. Yılın kaç ayında 28 gün vardır?

Cevap: Hepsi 12.

 

69. Hangi sayı her zaman artar ama asla düşmez?

Cevap: Yaşınız.

 

70. İki arkadaş ve üç kalabalıksa, dört ve beş nedir?

Cevap: Dokuz.

 

71. Bir kilo çikolata mı, yoksa bir kilo demir mi daha ağırdır?

Cevap: Aynı ağırlıktalar – bir pound.

 

72. 25’ten 5 eksiltebileceğiniz maksimum sayı kaçtır?

Cevap: Sadece bir kez çünkü 25’ten 5’i aldıktan sonra 20 olur.

 

73. Altı elmam varsa ve onlardan beşini alırsan, kaç tane olur?

Cevap: Beş.

 

74. Bir matematik kitabı diğerine ne dedi?

Cevap: Sorunlarımı duymak ister misin?

 

75. İleride ağırım ama geride değilim. Ben neyim?

Cevap: Ton kelimesi.

 

76. Organlarının tümü olarak 13 kalbi olan nedir?

Cevap: Bir deste oyun kağıdı.

 

77. Beyazken kirli olan nedir?

Cevap: Bir kara tahta.

 

78. 3 ft x 4 ft x 6 ft ölçülerindeki bir delikte ne kadar kir vardır?

Cevap: Yok o bir delik.

 

79. Yaşlıyken kısayım, gençken boyum uzun. Ben neyim?

Cevap: Bir kalem.

 

80. Matematik dersi neden hep bu kadar uzun?

Cevap: Öğretmenler teğetlere gidiyor.

 

81. Bay ve Bayan Bouteille’in altı kızı ve her kızının bir erkek kardeşi vardır. Bouteille ailesinde kaç kişi var?

Cevap: Dokuz tane var – Bay ve Bayan Bouteille, altı kızı ve bir oğlu.

 

82. Günümüz piyasasında ağır para birimi nedir?

Cevap: Bir pound.

 

83. Beni kendi tarafıma çevir ve ben sonsuzum, ama beni ikiye böl ve ben bir hiçim. Ben neyim?

Cevap: 8 sayısı.

 

84. Bir dairenin kaç kenarı vardır?

Cevap: İki – iç ve dış.

 

85. Dokuza beşi nasıl ekleyip ikiyi elde edersiniz?

Cevap: Saatleri kullanma. Sabah 9 olduğunda ve beş saat eklediğinizde, öğleden sonra 2’yi alırsınız.

 

86. Tuğladan yapılmış bir binayı tamamlamak için kaç tuğla gerekir?

Cevap: Bir – sadece tek bir tuğladan yapılmıştır.

 

87. Arkadaşınızın arkadaşı ne yazık ki 25. doğum gününde yaşlılıktan öldü – bu doğal olarak nasıl oldu?

Cevap: 29 Nisan’da doğdu.

 

88. Teyzem 31 yaşındayken ben 8 yaşındaydım ama şimdi o benim iki katım yaşında! Kaç yaşındayım?

Cevap: 23.

 

Komik Tarihi Bilmeceler

89. Bu, dünyanın en eski komik bilmecesidir –

‘Gökyüzü gibi bir temele dayanan bir ev. Gizli bir kutu gibi peçeyle örtülmüş bir ev. Kaz gibi bir kaide üzerine kurulmuş bir ev. Biri ona kör olarak girer ama onu görerek bırakır. Bu ne?’

Cevap: Okul.

 

90. İşte ‘İncil’den Samson’ın hileli bilmecesi –

‘Yiyen dışında, yiyecek bir şeyler; güçlü, tatlı bir şey.

Cevap: “Aslan karkasının içinde petek yapan arılar.” Cevabı asla tahmin edemezsin, çünkü Samson uydurdu!

 

91. Ünlü Yunan filozofu Sofokles’in ‘Oidipus Rex’ Sfenks’in Bilmecesinde şöyle yazıyor:

‘Sabah dört ayak, öğlen iki ayak, akşam üç ayak ne olur?’

Cevap: Bir erkek – bebekken emekler, yetişkinken yürür ve yaşlandığında bastonu vardır.

 

92. 17. Yüzyıl St Ives tekerleme bilmecesi koşuları –

‘Aziz Ives’e giderken
yedi karısı olan bir adamla tanıştım,
Her kadının yedi çuvalı,
Her çuvalın yedi kedisi,
Her kedinin yedi takımı vardı:
Kitler, kediler, çuvallar ve eşler,
Kaç tane gidiyordu? Ives’e mi?’

Cevap: Sadece bir tane.

 

93. Alice’in Lewis Caroll’ın ‘Alice Harikalar Diyarında’ adlı eserindeki ünlü bilmecesi:

“Bir kuzgun neden yazı masasına benzer?”

Cevap: Teknik olarak kimse bilmiyor. Kitap aptalca saçmalıklarla dolu ve bu bilmece de bir istisna değil – üzgünüm!

 

94. Bilbo Baggins’in ‘Hobbit’ dizisindeki bilmecesi –

‘Bu şey her şeyi yutar; Kuşlar, hayvanlar, ağaçlar, çiçekler; Demiri kemirir, çeliği ısırır; Sert taşları öğütür; Kralı öldürür, kasabayı mahveder ve dağı yener.’

Cevap: Zaman.

 

95. Hobbit’ten sizin için başka bir klasik bilmece –

Sessiz çığlıklar, Kanatsız çırpınışlar, Dişsiz ısırıklar, Ağızsız mırıltılar.

Cevap: Rüzgar.

 

96. ‘Harry Potter’ Üçbüyücü Turnuvası yarışma bilmecesinin son tur bilmecesi:

“Önce kılık değiştirerek yaşayan, sırlarla uğraşan ve yalandan başka bir şey söylemeyen kişiyi düşün. Sonra, söyle bana her zaman düzeltilecek en son şey nedir, Ortanın ortası ve sonun sonu? Ve nihayet, bulması zor bir kelimeyi ararken bana sıkça duyulan sesi ver. Şimdi onları bir araya getir ve bana şu cevabı ver, Hangi yaratığı öpmek istemezsin?’

Cevap: Bir örümcek.

 

Olde’nin Komik Folklor Bilmeceleri

97. Dişlerim uzun. Dişlerim kısa. Dişlerim daha erken bitiyor. İlk raporum. Ben neyim?

Cevap: Aydınlatma.

 

98. Zenginler onu ister, bilgeler bilir, fakirlerin hepsinin buna ihtiyacı vardır, kibar adamların gösterdiği gibi. Bunu tahmin edebilir misin?

Cevap: Aşktır.

 

99. Yolda yürürken dört parmak ve bir başparmak olan bir şey gördüm, ama bu et, balık, kemik veya kümes hayvanı değildi. Ben neyim?

Cevap: Bir eldiven.

 

100. Elmas kadar berrak değerli bir taş. Güneş ufka yakınken onu ara. Gücüyle suyun üzerinde yürüyebilseniz de, onu tutmaya çalışın, bir saat içinde yok olur. Ben neyim?

Cevap: Buz.

 

101. Üç hecem var. Beş harf al, bir erkek kalacak. Dört harfi al, bir dişi kalacak. Üç mektubu al, harika bir adam ortaya çıkacak. Tüm kelime size Joan of Arc’ın ne olduğunu gösteriyor. Bu ne?

Cevap: Eroin.

 

102. Hareket etmeyi seviyorum ama genellikle yerde değil. Yukarı çıktığımda oldukça gerginim. Yelken açmayı severim ama kuru kalmam gerekiyor. Havaya ihtiyacım var ama nefes almaya değil. İhtiyacım olan tek şey yardımsever bir el. Ben neyim?

Cevap: Bir uçurtma.

 

103. Kanatsız süzülüyorum, gözlerim olmadan görüyorum. Evreni bir ileri bir geri dolaştım. Dünyayı fethettim, ama asla evden başka bir yere gitmedim. Ben kimim?

Cevap: Gökyüzü.

 

104. Güneş onları kavurur, El onları kırar, Ayak üzerlerine basar, Ağız tadı alır. Onlar neler?

Cevap: Üzüm.

 

105. Oynarken çalışıyorum, çalışırken oynuyorum. Ben neyim?

Cevap: Bir müzisyen.

 

106. Bir tutukluya ‘Yalan söylersen seni asarız, doğruyu söylersen başını keseriz’ denilir. Kendini kurtarmak için ne söyleyebilir?’

Cevap: Hiçbir şey.

 

107. Ben aslında daha fazla deliğe bağlı deliklerden fazlası değilim. İyi bir çelik kadar güçlüyüm, ancak bir direk kadar sert değilim. Ben neyim?

Cevap: Bir zincir.

 

Teaser Bilmeceler

108. Tarihte hiç kimse bu yoldan yürümedi. Hangi yol?

Cevap: Samanyolu.

 

109. Sen benim kardeşimsin ama ben senin kardeşin değilim. Ben kimim?

Cevap: Kız kardeşin.

 

110. Her köşede bir tane ve her odada iki tane ne var?

Cevap: O harfi

 

111. On harfli ve gazla başlayan şey nedir?

Cevap: Bir otomobil.

 

112. İki kişiyi birbirine bağlayan, ancak aynı anda yalnızca birine dokunan nedir?

Cevap: Bir alyans.

 

113. Ağırlık kaldırmakla hangi kuşu ilişkilendirirsiniz?

Cevap: Vinç.

 

114. İleriye doğru yazıldığında Ben senin her gün yaptığın şeyim, geriye doğru yazıldığında nefret ettiğin bir şeyim. Ben neyim?

Cevap: Canlı / Kötü.

 

115. İçinde kibrit, gaz lambası, mum ve şömine bulunan bir odaya girersiniz. İlk önce neyi yakacaksınız?

Cevap: Maç.

 

116. Ne koşar ama asla yürümez. Mırıldanır ama asla konuşmaz. Yatağı var ama hiç uyumuyor. Ve ağzı var ama hiç yemek yemiyor mu?

Cevap: Bir nehir.

 

117. Elleri olan ama alkışlayamayan nedir?

Cevap: Bir saat.

 

118. Bir verilen nedir, ikiniz mi olacak yoksa hiçbiri mi olacak?

Cevap: Bir seçim.

 

119. Kelimelerim var ama onları asla konuşmam. Ben neyim?

Cevap: Bir kitap.

 

120. Bir köşede iki, bir odada bir ve bir evde sıfır, ancak bir sığınakta bir tane alırsınız. Ben neyim?

Cevap: R harfi.

 

121. Beni ne kadar az veya ne kadar kullanırsan kullan, her ay beni değiştirmek zorundasın. Ben neyim?

Cevap: Bir takvim.

 

122. Başım ve kuyruğum var ama bedenim yok. Ben neyim?

Cevap: Bir madeni para.

123. Ne kadar çok olursa, o kadar az görürsün. Ben neyim?

Cevap: Karanlık.

124. Amcanızın kız kardeşi halanız değilse, sizinle nasıl bir ilişkisi var?

Cevap: O senin annen.

 

125. Amerika Birleşik Devletleri’nin 22. ve 24. başkanlarının her ikisinin de ebeveynleri aynıydı ama kardeş değillerdi. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Farklı zamanlarda aynı adamdılar – Grover Cleveland.

 

126. Ölçülünceye kadar bilinmem. Yine de beni nasıl özledin, Uçtuğumda. Ben neyim?

Cevap: Zaman.

 

127. Bir odayı dolduran ama hiç yer kaplamayan şey nedir?

Cevap: Zaman.

128. Tadı, koklayabileceğinden daha güzel olan nedir?

Cevap: Dilin.

129. Bahçenizde hiç kıpırdamadan dolaşan nedir?

Cevap: Senin çitin. 130. En öpülesi çiçekler hangileridir? Cevap: Laleler.

 

Hayvanlar Üzerine Komik Bilmeceler

131. Sevebileceğin bir hayvanım ama senin evcil hayvanın olamayacak kadar büyüğüm. Son derece uzun bir bagajım var ve asla unutmadığım söylenir. Ben neyim?

Cevap: Bir fil.

 

132. Herhangi bir fil kadar büyük olan ama ağırlığı olmayan şey nedir?

Cevap: Bir filin gölgesi.

 

133. Alfabe A’dan Z’ye gidiyor ama ben Z’den A’ya gidiyorum. Ben neyim?

Cevap: Bir zebra.

 

134. Kornalarım var ama bipleyemiyorum. Melemeyi severim ama koyun değilim. Ben neyim? Cevap: Bir keçi. 135. Dört ayağı olan ve soğan gibi kabuğu olan, ama yine de bütün olan şey nedir?

Cevap: Bir kertenkele.

136. Büyürken ne büyür?

Cevap: Bir kaz.

 

137. Bir kadın çok sevdiği kedisini kaybetmiştir ama onu bir nehrin diğer tarafında görür. Kedi mucizevi bir şekilde ıslanmadan ona dönmenin bir yolunu bulur. Akıllı kedi bunu nasıl yaptı?

Cevap: Nehir donmuştu.

 

138. Bir sincap kuyruğu kadar bir filin başında da varım. Ben neyim?

Cevap: ‘el’ harfleri.

 

139. İneği 13 harfle nasıl hecelersin?

Cevap: ‘Çifte görüşürüz’

 

140. Kışın palto, yazın pantolon giyen nedir?

Cevap: Bir köpek.

 

141. Zıplamayı severim. Ben gençken bir iribaşım. Ben yeşilim ve titriyorum. Ve uzun dilimle sinekleri yakalarım. Ben neyim?

Cevap: Bir kurbağa.

 

142. Kedim neden bir buçuk metre yükseğe zıplayabilir, ancak bir metrelik penceremden geçemez?

Cevap: Kapalıdır.

 

143. Ufacık ama bir kuleye tırmanabiliyor; neredeyse görünmez, ancak vücut ağırlığının üç katını kolayca taşıyabilir. o nedir?

Cevap: Bir karınca.

 

144. Yediğim hayvanın adını taşıyorum. Ben neyim?

Cevap: Karıncayiyen.

145. Dört kürekle yüzer ama her zaman evindedir. Sırtı zırh gibidir, kromdan daha serttir.

Bu ne?

Cevap: Bir kaplumbağa.

 

146. Ben görkemli bir kralım ama tacım yok. Ben kimim?

Cevap: Aslan.

 

147. Ben görüp görebileceğiniz en tuhaf yaratığım – Önümde iki gözüm ve arkamda çok daha fazlası var. Ben neyim?

Cevap: Tavus kuşu.

 

148. Hangi baş aşağı yaratık, yürürken zıplar, ayağa kalkarken oturur?

Cevap: Bir kanguru.

 

149. Gündüz uyuyorum, gece uçuyorum, baş aşağı uyuyorum. Ben neyim?

Cevap: Bir yarasa.

 

150. Köpek Frankie, iki metrelik kalın bir zincir tasma takıyordu. Bir sincap görür ve peşinden koşmaktan başka bir şey istemez. Frankie’nin şansına, sincabı hâlâ yakalayabiliyordu. Bunu nasıl başardı?

Cevap: Frankie’nin tasması hiçbir şeye bağlı değildi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?
EvetHayır

Yazı hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

Yazar

I entered the SEO industry with my own original projects in 2019, albeit very late. Before long, I had the chance to experience many projects and learn quickly. I have done Strategic SEO planning for more than 170 companies in 11 sectors in about 2 years. I’m currently actively managing the Strategic SEO and SEM processes of the Met Digital Agency. affecting the performance of my work; Server, Web, SEM, Mailing, Marketing Automation, Digital Advertising etc. I continue to deepen in areas and improve myself. Feel free to contact me.