Dinozorlar hepimizin bildiği bir şeydir ve bir şekilde soyu tükenmiş olsalar da her yerdeler.   Onlar aslında Dinosauria klanının çeşitli sürüngenleri grubudur.

Nitekim, ilk olarak 243 ile 233,23 milyon yıl önce Triyas döneminde ortaya çıktılar. Ancak evrimlerinin kesin kökeni ve zamanlaması hala aktif bir araştırma konusudur.

Üstelik bu canlılar hakkında her zaman keşfedilecek bir şeyler vardır. Örneğin, hala aramızda yaşadıklarını biliyor muydunuz? Evet, bu sizi şaşırtabilir ama modern kuşlar, uçamayan dinozorlarla ortak ataya sahip oldukları için bir bakıma dinozorlardır.

Gerçekten korkutucu yaratıklar olmalarına rağmen, dinozorlar uzun zamandır mizahın merkezi olmuştur, buna milyonlarca yıl önce Dünya’yı dolduran bu canavarlar pahasına yapılan bir dizi şaka da dahildir.

Çocuklar söz konusu olduğunda, çoğu, bu uzun süredir devam eden canavarları sevme aşamasından geçer, bu nedenle çocuğunuz o dinozor aşamasındaysa doğru yerdesiniz.

Aşağıda, bu uzun zamandır kayıp yaratıkları içeren en komik şakalar, kelime oyunları ve bilmeceler bulacaksınız.

Herkesin kükremesine neden olacak şakalar bilmek her zaman iyidir.

 

20 En Komik Dinozor Şakası

#1 Soru : Kibar bir Dinozor’a ne diyorsunuz?

      Cevap:  Bir memnuniyet verici.

 

#2 Soru: Dinozorlar mutfaklarının zeminlerinde ne kullanır?

     Cevap:  Rep-fayansları.

 

#3 Soru : Müzelerde neden eski dinozor kemikleri var?

      Cevap:  Çünkü yenilerini karşılayamazlar.

 

#4 Soru: Bir tiranozoru öğle yemeğine nasıl davet edersiniz?

     Cevap:  Çay, Rex?

 

#5 Soru: Konuşmayı bırakmayacak bir gigantoraptor’a ne diyorsunuz?

      Cevap:  Bir dino-delik.

 

#6 Soru: Mor ve yeşil nedir ve şarkı söylemeyi bırakmaz?

     Cevap:  Barney duş alıyor.

 

#7 Soru: Dinozorlar neden asla unutmazlar?

     Cevap:  Çünkü ilk etapta hiçbir şey bilmiyorlardı.

 

#8 Soru: Hangi dinozor bütün gün uyuyor?

     Cevap:  Dino-horlama.

 

#9 Soru: Bir Tyrannosaurus Rex görürseniz yapılacak en iyi şey nedir?

     Cevap:  Seni görmemesi için dua et.

 

#10 Soru: Bir dinozorun en az sevdiği ren geyiği nedir?

        Cevap:  Kuyrukluyıldız.

 

#11 Soru: Tek gözlü bir dinozora ne diyorsunuz?

        Cevap:  Göz-saur.

 

#12 Soru: Şarkı söyleyen bir grup dinozora ne diyorsunuz?

        Cevap:  Bir tiran-koro.

 

#13 Soru : Dinozor neden yolun karşısına geçti?

        Cevap:  Tavuk henüz ortalıkta yoktu!

 

#14 Soru: Bir dinozor hayaletine ne diyorsunuz?

         Cevap:  Bir korkaktil.

 

#15 Soru: Bronotosaurus’un neden uzun bir boynu var?

         Cevap:  Ayakları koktuğu için.

 

#16 Soru: Kaybetmekten nefret eden bir dinozora ne diyorsunuz?

        Cevap:  Bir saur kaybeden.

 

#17 Soru: Bir dinozorla konuşmanın en iyi yolu nedir?

        Cevap: Uzun mesafe.

 

#18 Soru: Orada duran bir fosile ne diyorsunuz?

        Cevap:  Tembel kemikler .

 

#19 Soru: Dinozor yanardağın patladığını gördüğünde ne dedi?

        Cevap:  Ne güzel bir gün!

 

# 20 Soru: Dinozordan sonra ne geldi?

          Cevap: Kuyruğu.

 

20 Dino-Akar Dinozor Puns

#1 Sana ne söyleyeceğimi bilmiyorum.

#2 Jura zamanları Jura ölçülerini gerektirir.

#3 Sen dino-akarsın.

# 4 Kükreyen birisin.

#5 Bir T-Rex’in kısa kolları vardır, böylece tuttuğu her şey kalbine yakın olur.

# 6 Kalbimi küçümsüyorsun.

#7 Anasaurlar, normal annelerle aynı ama daha kükreyen!

#8 Güzel bir doğum günü geçir!

#9 Rawr, dinozorda seni seviyorum demektir.

#10 Ayak bileklerim saurus olana kadar koşmak.

#11 Çay-Rex.

#12 Ne? Ben her şeyi yaparım.

# 13 Beni Jura hasta ediyorsun.

#14 Seni kükrüyorum!

#15 Baba asaurus, normal bir baba gibi ama daha kükreyen!

#16 Dino-horlama.

#17 Bu benim insan kostümüm. Ben gerçekten bir dinozorum.

#18 Duno kelime oyunları pteroble.

#19 Ben rexy’yim ve bunu biliyorum!

#20 Mükemmel!

 

Cevapları Olan 20 Dinozor Bilmecesi

#1 Soru: Fötr şapkalı bir T-rex’e ne diyorsunuz?

     Cevap: Bir tyranosaurus-mex.

 

#2   Soru: Dinozor kadar büyük ama ağırlığı olmayan şey nedir?

       Cevap : Dinozorun gölgesi.

 

#3 Soru: Dinozor okyanustan neden korkuyordu?

      Cevap: Çünkü bunda şüpheli bir şey vardı.

 

#4   Soru: 3 büyük dinozor ne zaman 1 şemsiyenin altına girip ıslanmaz?

      Cevap: Yağmur yağmadığı zaman.

 

#5 Soru: Tarih öncesi sürüngenler tatile nereye gitmeyi tercih eder?

      Cevap: Dino-kıyı.

 

#6 Soru : En hızlı dinozorun adı neydi?

      Cevap: PRONTOsaurus.

 

#7 Soru :   Tarih öncesi en korkunç yaratık neydi?

      Cevap: Terör-daktil.

 

#8   Soru: Bir domuzu bir dinozorla çaprazlarsan ne elde edersin?

      Cevap: Jurassic Domuz Eti.

 

#9 Soru: Dinozorların nesli neden tükendi?

     Cevap: Çünkü banyo yapmazlar.

 

#10 Soru: Zırhını yağmurda dışarıda bırakan bir dinozora ne diyorsunuz?

       Cevap: Bir Stegosau pas!

 

#11 Soru : Bir Iguanodon’un en sevdiği oyun alanı oyuncağı nedir?

        Cevap: Bir dino-see-saur.

 

#12 Soru : Bir triceratops neyin üzerine oturur?

        Cevap: Tricera tabanında.

 

#13 Soru: Gözleri olmayan bir dinozora ne diyorsunuz?

        Cevap: Bizi gördüğünü mü sanıyorsunuz.

 

#14 Soru: Bir dinozorun gol atmasına ne denir?

      Cevap: Bir dino puanı.

 

#15 Soru: Araba kazasından sonra dinozor ne dedi?

        Cevap : Ben-so-saurus’um.

 

#16   Soru: Dinozorlar arabalarını ezdiğinde ne elde edersiniz ?

         Cevap: Tyrannosaurus enkazları.

 

#17 Soru: Dinozorun arabasını durduran nedir?

         Cevap: Düz bir Lastik-annosaurus.

 

#18 Soru: En iyi polisler hangi dinozorlardı?

         Cevap: Tricera polisleri.

 

#19 Soru: Bir dinozoru havai fişeklerle geçtiğinizde ne elde edersiniz?

         Cevap: Dino-akar.

 

#20 Soru : Tyrannosaurus rex’e kovboy şapkası ve çizmeleri giydiğinde ne denir?

         Cevap: Tyrannosaurus tex.

 

Sonuç olarak

Yukarıda bahsedilen şakalar, kelime oyunları ve bilmeceler dinozor sevenler için harikadır. Bu dinozor şakaları kesinlikle yüzlerine bir gülümseme getirecek. Ve her yerde bir çocuğun kahkahasını duymaktan daha iyi bir şey yoktur.

Peki ne bekliyorsun? Aralarından bazılarını seçin, beğendiklerinizi hatta bu listeyi kullanarak hepsini okuyabilirsiniz. Bir iki şaka yapın ve herkesi neşelendirin.

Bu yazıyı beğendiniz mi?
EvetHayır

Yazı hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

Yazar

I entered the SEO industry with my own original projects in 2019, albeit very late. Before long, I had the chance to experience many projects and learn quickly. I have done Strategic SEO planning for more than 170 companies in 11 sectors in about 2 years. I’m currently actively managing the Strategic SEO and SEM processes of the Met Digital Agency. affecting the performance of my work; Server, Web, SEM, Mailing, Marketing Automation, Digital Advertising etc. I continue to deepen in areas and improve myself. Feel free to contact me.