İnterweb’lerde derin bir dalış yaparken ve kim/ne olduğum zeka oyunları ve kelime oyunlarıyla dolu bir diyarı keşfederken bize katılın. Bu bilmeceler hem beyin gücünüz hem de irade gücünüz için gerçek bir test olabilir (eğer herhangi birine takılıp kalırsanız ve cevabı hemen kontrol etmek istemiyorsanız, yani!), Bunları okurken yakında öğreneceksiniz. Her şeyin farklı bir anlamı olabileceği kelime oyunu hileleri ve bilmeceler – sadece yeterince dikkatli bakmanız yeterli! Neyse lafı fazla uzatmadan işte liste…

 

73 Neyim Bilmeceleri Sizi Şaşırtacak Garantili

 

1. Gözlerim olabilir ama onları görmek için kullanmıyorum. Bana ihtiyacın olana kadar karanlıkta tutuluyorum, ben neyim?

Cevap – Bir Patates

 

2. Daima bir parça, asla bir bütün. Sadece yarısı büyürse, küçülürüm. Ben neyim?

Cevap – Bir Kesir

 

3. Çok kırılganım, adımı söylemek bile beni kırabilir. Ben neyim?

Cevap – Sessizlik

 

4. Ellerim var ama alkışlayamıyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir Saat

 

5. Milyonlarca yıldır buradayım ama asla bir aylıktan büyük değilim. Ben neyim?

Cevap – Ay

 

6. Bir kişiyi ikiye bölebilirim. Ben neyim?

Cevap – Bir Ayna

 

7. Çok dişim var ama ısıramıyorum. Gündüzleri sık sık kullanılırım, ancak nadiren geceleri. Ben neyim?

Cevap – Bir Tarak

 

8. Kaleler kuruyorum, dağları yıkıyorum. Bazı insanları kör ederim ama bazılarının görmesine yardım ederim. Ben neyim?

Cevap – Kum

 

9. Eğer beni kaybedersen, başkalarının da beni kaybetmesini sağlaman için iyi bir şansın var. Ben neyim?

Cevap – Öfkeniz

 

10.Kırılabiliyorum, oynanabiliyorum. Söylenebilir ve yapılabilirim. Ben neyim?

Cevap – Bir Şaka

 

11. Sesim tek harf gibi ama üç harfle yazılmışım. Bana baktığında sana her şeyi gösteriyorum. Ben neyim?

Cevap – Gözleriniz

 

12.Bütün bir odayı doldurabilsem de beni ellerinde tutabilirsin. Ben neyim?

Cevap – Bir Ampul

 

13. Eğer biri yükümü taşısaydı, ezilerek ölürdü. Ve zengin olmasam da izimde gümüş bırakıyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir salyangoz

 

14.Uzun da olabilirim de kısa olabilirim. Satın alınabilir veya büyütülebilirim. Boyanabilirim ya da çıplak olabilirim, yuvarlak olabilirim ya da kare olabilirim. Ben neyim?

Cevap – Tırnaklarınız

 

15. Zayıf olduğumda hızlıyımdır. Şişman olduğumda yavaşım. Ama yine de seni gözlerinden burnuna kadar getireceğim. Ben neyim?

Cevap – Bir Mum

 

16. Uçabilirim ama kanatlarım yok. Ağlayabilirim ama gözlerim yok. Ben neyim?

Cevap – Bir Bulut

 

17.   Doğru yazıldığında, her gün yaparsın. Tersten yazıldığında, nefret ettiğin biriyim. Ben neyim?

Cevap – CANLI

 

18.Bir madenden geliyorum, sonra odunla çevriliyim. Herkes beni kullanıyor. Ben neyim?

Cevap – Bir Kalem

 

19.Eğer beni kendi tarafıma çevirirsen, ben her şeyim. Eğer beni ikiye bölersen, ben bir hiçim. Ben neyim?

Cevap – 8 Sayısı

 

20.Evin her tarafında hanımımla dans ederim. Yine de, her zaman çalışıyorum ve asla romantik değilim. Ben neyim?

Cevap – Bir Süpürge

 

21.Hayatta değilim ama 5 parmağım var. Ben neyim?

Cevap – Bir Eldiven

 

22. Ben sana bakıyorum, sen bana. Ben sağ elimi kaldırırım, sen sol elini kaldırırsın. Ben neyim?

Cevap – Yansımanız

 

23.Beni kullanabilmen için önce beni kırman gerek. Ben neyim?

Cevap – Yumurta

 

24.Gençken uzun boyluyum. Yaşlanınca kısayım. Ben neyim?

Cevap – Bir Mum

 

25.Deliklerle kaplı olmama rağmen bol su tutabiliyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir Sünger

 

26.Eğer doğruysa asla cevaplayamayacağın bir soruyum. Ben neyim?

Cevap – “Daha uyumadın mı?”

 

27.Ben her zaman tam karşındayım ama sen beni asla göremezsin. Ben neyim?

Cevap – Gelecek

 

28.28 günlük bir ayım. ben kimim

Cevap – Hepsi

 

29. Beni hiç almasan da dokunmasan da kırılabilirim. Ben neyim?

Cevap – Bir Söz

 

30.Her zaman yukarı çıkabilirim ama asla aşağı inemem. Ben neyim?

Cevap – Yaşınız

 

31.   Sen kururken ben ıslanırım. Ben neyim?

Cevap – Bir Havlu

 

31. Beni birine verdikten sonra bile tutulabilirim. Ben neyim?

Cevap – Sizin Sözünüz

 

32.Bütün gün tıraş oluyorum ama sakalım aynı kalıyor. Ben kimim?

Cevap – Bir Berber

 

33. Dallarım çok ama meyvem, gövdem ya da yaprağım yok. Ben neyim?

Cevap – Bir Banka

 

34.Konuşamam ama sana her zaman cevap vereceğim. Ben kimim?

Cevap – Yankınız

 

35. Benden ne kadar çok varsa, o kadar az göreceksin. Ben neyim?

Cevap – Karanlık

 

36. Seni her zaman takip ediyorum ve her hareketini kopyalıyorum ama bana asla dokunamazsın ya da beni yakalayamazsın. Ben kimim?

Cevap – Sizin Gölgeniz

 

37.Bir sürü anahtarım var ama asla bir kapıyı açamıyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir Piyano

 

38. Beni sol elinle tutabilirsin ama sağ elinle tutamazsın. Ben neyim?

Cevap – Sağ Dirseğiniz

 

39.Temizken siyahım, kirliyken beyazım. Ben neyim?

Cevap – Bir Kara Tahta

 

40. Ne kadar çok alırsan, o kadar büyürüm. Ben neyim?

Cevap – Bir Delik

 

42.   Tüy kadar hafifim ama dünyanın en güçlü insanları bile beni 10 dakika tutamaz. Ben neyim?

Cevap – Nefesiniz

 

43.   Atkılarda, çoraplarda ve eldivenlerde ve sıklıkla yavru kedilerin ellerinde bulunurum. Ben neyim?

Cevap – İplik

 

44.   Bugünün dünden önce olduğu tek yer benim. Ben kimim?

Cevap – Bir Sözlük

 

45.   Size duvarlardan bakma yeteneği verebilirim. Ben neyim?

Cevap – Bir Pencere

 

46.   ​​Eğer bana sahipsen, beni paylaşmak istiyorsun. Eğer beni paylaşırsan, beni tutamazsın. Ben neyim?

Cevap – Bir Sır

 

47.   Yukarı veya aşağı gidebilirim ama hareket edemem. Ben neyim?

Cevap – Merdivenler

 

48.   Sana aitim ama başkaları beni senden daha sık kullanıyor. Ben kimim?

Cevap – Adınız

 

49.   Bir gözüm var ama hala göremiyorum. Ben kimim?

Cevap – Bir İğne

 

50.   Bir sürü iğnem var ama dikemiyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir Noel Ağacı

 

51.   Bacaklarım var ama yürüyemiyorum. Ben neyim?

Cevap – Bir Tablo

 

52.   Bir kafam, bir ayağım ve dört bacağım var. Ben neyim?

Cevap – Bir Yatak

 

53.   Beni yakalayabilirsin ama asla fırlatamazsın. Ben neyim?

Cevap – Soğuk

 

54.   Şarkı çalamayan bir grubum. Ben neyim?

Cevap – Bir Lastik Bant

 

55.   Beni masada kesiyorsun ama yiyemiyorsun. Ben neyim?

Cevap – Bir Deste İskambil

 

56.   Her sözüm var ama asla konuşmam. Ben neyim?

Cevap – Kitaplar

 

57.   Bahçeler boyunca koşarım ama asla hareket etmem. Ben neyim?

Cevap – Bir Çit

 

58.   Hiç hareket etmeden dünyayı dolaşırım. Ben kimim?

Cevap – Bir Pul

 

59.   Baş parmağım ve 4 parmağım var ama elim değilim. Ben neyim?

Cevap – Bir eldiven

 

60.   Başım ve kuyruğum var ama vücudum yok. Ben neyim?

Cevap – Bir Madeni Para

 

61.   Bir sürü hikayem var ama konuşamıyorum. Ben neyim?

Cevap – Gökdelenler

 

62. Kokladığımdan   çok daha iyi tadı alıyorum. Ben neyim?

Cevap – Diliniz

 

63.   13 kalbim var ama başka organlarım yok. Ben neyim?

Cevap – Kart Destesi

 

64.   İşitmeyen kulaklarla kırları takip ediyorum. Ben kimim?

Cevap – Mısır

 

65. Paltom   her zaman ıslakken en iyisidir. Ben neyim?

Cevap – Boya

 

66. Üstümde   her zaman bir dibi vardır. Ben neyim?

Cevap – Bacaklar

 

67. Çiftleşmek   için 1 harf alan tek sayıyım. Ben kimim?

Cevap – Yedi

 

68.   Bana 2 harf ekleyerek kısalan 5 harfli bir kelimeyim. Ben neyim?

Cevap – Kısa

 

69.   Ben her zaman Toronto’nun ortasında bulunurum. Ben neyim?

Cevap – O

 

70.   Benden ne kadar çok alırsan, o kadar çok geride kalır. Ben neyim?

Cevap – Ayak sesleri

 

71.   Yap beni, kurtar beni, değiştir beni, büyüt beni. Ben neyim?

Cevap – Para

 

72.   Her şehirden geçerim ama hiç hareket etmem. Ben neyim?

Cevap – Yollar

 

73.   Hep açım ve doymadığımda ölüyorum. Ama dokunduğum her şey yakında kırmızıya dönecek. Ben neyim?

Cevap – Ateş

 

74.   Beni kullanabilirsin ama beni asla görmezsin ya da hissetmezsin. Ben neyim?

Cevap – Tabut

 

75.   Bir şeyleri ısırarak birleştiririm. Ben neyim?

Cevap – Bir Zımba

 

İşte buyur. En iyi 75 “Ben Kimim/Neyim?” Gününüzü aydınlatacak bilmeceler! Bunları arkadaşlarınızla, ailenizle ve diğer sevdiklerinizle paylaşın ve her buluşmada kendinizi gerçek bir beyin kutusu gibi görünün!

Bu yazıyı beğendiniz mi?
EvetHayır

Yazı hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

Yazar

I entered the SEO industry with my own original projects in 2019, albeit very late. Before long, I had the chance to experience many projects and learn quickly. I have done Strategic SEO planning for more than 170 companies in 11 sectors in about 2 years. I’m currently actively managing the Strategic SEO and SEM processes of the Met Digital Agency. affecting the performance of my work; Server, Web, SEM, Mailing, Marketing Automation, Digital Advertising etc. I continue to deepen in areas and improve myself. Feel free to contact me.