Çocuklarınız sizi zorluyorsa, biraz eğlenceye ihtiyaç duyuyorsa veya sadece bir meydan okuma gibi, bilmeceler mükemmel bir çözümdür! Bilmeceler, çocukların eğlenebilmeleri ve meraklı kalabilmeleri için birlikte çalışmaları veya kendi başlarına yapmaları için harika bir yoldur. Çocuklar için kafa tırmalayan 170’den fazla bilmeceyi çözmekten veya bulmaktan daha iyi bir şey yoktur.

İçindekiler : Çocuklar için Kolay , Zor , Zor , Komik Bilmeceler.

 

Çocuklar İçin Kolay Bilmeceler

1. Bilmece: Kullanmadan önce neyin kırılması gerekiyor?

Cevap: Bir yumurta

 

2. Bilmece: Ben her şeyin başıyım, her yerin sonu. Ben sonsuzluğun başlangıcıyım, zaman ve mekanın sonu. Ben neyim?

Cevap: “e” harfi

 

3. Bilmece: Çok fazla lezzet katıyorum ve birçok katmanım var ama çok yaklaşırsanız sizi ağlatırım. Ben neyim?

Cevap: Soğan

 

4. Bilmece: Kızıldeniz’e sarı bir şapka düşürürseniz, ne olur?

Cevap: Islak!

 

5. Bilmece: Gençken uzunum, yaşlıyken kısayım. Ben neyim?

Cevap: Bir mum

 

6. Bilmece: Deliklerle dolu olmasına rağmen su tutan şey nedir?

Cevap: Bir sünger

 

7. Bilmece: Her şeyin sonu nedir?

Cevap: “g” harfi

 

8. Bilmece: Kuruyunca ne ıslanır?

Cevap: Bir havlu

 

9. Bilmece: Ne kadar çok alırsan o kadar büyür?”

Cevap: Bir delik

 

10. Bilmece : Rengi turuncu, üstü yeşil olan ve papağan gibi ses çıkaran nedir?

Cevap : Bir havuç!

 

11. Bilmece: Siyah beyaz olan ve baştan sona okunan nedir?

Cevap: Bir gazete.

 

12. Bilmece: Bende varsa paylaşmam. Paylaşırsam, elimde olmaz. Bu ne?

Cevap: Bir sır.

 

13. Bilmece: En çok hikayeye sahip bina hangisidir?

Cevap: Kütüphane

 

14. Bilmece : Ne kadar çok alırsan, o kadar çok geride bırakırsın. Onlar neler?

Cevap : Ayak sesleri

 

15. Bilmece : Çok anahtarı olan ama hiçbir kapıyı açamayan şey nedir?

Cevap : Bir piyano.

 

16. Bilmece: Tom’un babasının üç oğlu var: Jim, John ve üçüncünün adı ne?

Cevap: Tom

 

17. Bilmece: Başı, kuyruğu olan, kahverengi olan ve bacakları olmayan nedir?

Cevap: Bir kuruş.

 

18. Bilmece: Bacakları olan ama yürüyemeyen nedir?

Cevap: Bir sandalye

 

19. Bilmece: Dakikada bir, bir anda iki kez gelen ama bin yılda asla gelmeyen nedir?

Cevap: M harfi.

 

20. Bilmece: Herkeste vardır ve kimse onu kaybedemez; bu ne?

Cevap: Bir gölge.

 

21. Bilmece: İçinde kibrit, gaz lambası, mum ve şömine bulunan bir odaya giriyorsunuz. İlk önce neyi yakacaksınız?

Cevap: Maç

 

22. Bilmece: Konuşamayan ama cevaplayabilen nedir?

Cevap: Bir yankı

 

23. Bilmece: Elinizde ne tür bir ağaç taşıyabilirsiniz?

Cevap: Bir Palmiye.

 

24. Bilmece : Kışın düşen ama asla incinmeyen şey nedir?

Cevap : Kar.

 

25. Bilmece : Kanatlarım var, uçabiliyorum, henüz kuş değilim gökyüzünde yükseklerde uçuyorum. Ben neyim?

Cevap : Bir uçak.

 

26. Bilmece : Seni her zaman takip ediyorum ve her hareketini kopyalıyorum ama bana dokunamazsın ya da beni yakalayamazsın. Ben neyim?

Cevap : Senin gölgen.

 

27. Bilmece: Bundan ne kadar çok varsa, o kadar az görürsün. Bu ne?

Cevap: Karanlık

 

28. Bilmece: Beni Haziran’da bir, Kasım’da iki kez görüyorsun ve Mayıs’ta hiç görmüyorsun. Ben neyim?

Cevap: “e” harfi

 

29. Bilmece: Çok düşen ama hiç incinmeyen şey nedir?

Cevap: Rai n

 

30. Bilmece: Beni düşürürsen eminim çatlarım ama bana bir gülümse ve ben de her zaman gülümseyeceğim. Ben neyim?

Cevap: Bir ayna

 

31. Bilmece: Adını söylemek onu kıracak kadar kırılgan olan nedir?

Cevap: Sessizlik.

 

32. Bilmece: İki köşede, bir odada, bir evde sıfır, ama bir sığınakta. Bu ne?

Cevap: “r” harfi

 

33. Bilmece: Bir odayı ne doldurabilir ama hiç yer kaplamaz?

Cevap: Işık

 

34. Bilmece: Kelimeleri olan ama asla konuşmayan şey nedir?

Cevap: Bir kitap

 

35. Bilmece: Başı ve kuyruğu olan ama gövdesi olmayan nedir?

Cevap: Bir madeni para

 

36. Bilmece: Hangi kelime 26 harf içerir, ancak sadece üç hecesi vardır?

Cevap: Alfabe

 

37. Bilmece : En pahalı balık hangisidir?

Cevap . Japon balığı!

 

38. Fransa’nın başkenti neresidir?

Cevap: “F” harfi   Fransa’daki tek büyük harf.

 

39. Bilmece: Hangi araç geriye ve ileriye aynı şekilde yazılır?

Cevap: Yarış arabası!

 

40. Bilmece: Sabahları kafasını kaybeden ve geceleri geri getiren şey nedir?

Cevap: Bir yastık.

 

41. Bilmece: Beni beslersen büyürüm ama bana su verirsen ölürüm. Ben neyim?

Cevap: Ateş

 

42. Bilmece: Sudan ne yapılır ama suya koyarsanız ölür mü?

Cevap: Bir buz küpü.

 

Çocuklar için Zor Bilmeceler

43. Bilmece: Bir adam nehrin karşı tarafından köpeğini çağırıyor. Köpek nehri ıslanmadan, köprü veya tekne kullanmadan geçer. Nasıl?

Cevap: Nehir donmuştu.

 

44. Bilmece: Bir kız 20 metrelik merdivenden düştü. Yaralanmadı. Neden? Niye?

Cevap: En alt basamaktan düştü.

 

45. Bilmece: Açılmam gerekiyor ama içeri girecek bir kapağım veya anahtarım yok. Ben neyim?

Cevap: Bir yumurta

 

46. ​​Cevap: Ne tür bir kap su tutmaz?

Cevap: Cupcake veya hıçkırık

 

47. Bilmece: P ile başlayan, E ile biten ve binlerce harfi olan nedir?

Cevap: Postane

 

48. Bilmece: Mevsimlerde, saniyelerde, yüzyıllarda ve dakikalarda olup da onyıllar, yıllar veya günlerde olmayan nedir?

Cevap: N harfi

 

49. Bilmece: Yılın hangi ayında 28 gün vardır?

Cevap: Hepsi

 

50. Bilmece: Musa gemiye kaç hayvan aldı?

Cevap: Musa gemiden hiçbir şey almadı. Nuh yaptı.

 

51. Bilmece: Bilgisayarlar ne tür elmaları tercih eder?

Cevap: Macintosh.

 

52. Bilmece: Bir elektrikli tren düştükten sonra her bir kişi öldü. Kim hayatta kaldı?”

Cevap: Tüm çiftler.

 

53. Bilmece: Satın aldığınızda siyah, kullandığınızda kırmızı ve işiniz bittiğinde beyaz olan nedir?

Cevap: Kömür!

 

54. Bilmece: Bir ördeğin önünde iki ördek, bir ördeğin arkasında iki ördek ve ortada bir ördek vardı. Toplam kaç ördek vardı?

Cevap: Üç.

 

55. Bilmece: Hayatta değilim ama büyüyorum; Akciğerim yok ama havaya ihtiyacım var; Ağzım yok ama su beni öldürüyor. Ben neyim?

Cevap: Ateş!

 

56. Bilmece: Bir fil kadar büyük ama ağırlığı olmayan şey nedir?

Cevap: Filin gölgesi.

 

57. Bilmece: Bir kızın kız kardeşi sayısı kadar erkek kardeşi vardır, ancak her erkek kardeşin kız kardeşlerinin yalnızca yarısı kadar erkek kardeşi vardır. Ailede kaç erkek ve kız kardeş var?

Cevap: Dört kız ve üç erkek kardeş.

 

58. Bilmece: Cebinize koyabileceğiniz ve cebinizi boş tutan şey nedir?

Cevap: Büyük bir delik.

 

59. Bilmece: Hasta bir tekneyi nereye götürürdünüz?

Cevap: İskeleye.

 

60. Bilmece: Okyanusta ne tür taşlar asla bulunmaz?

Cevap: Kuru taşlar.

 

61. Bilmece: 13 kalbi olan ama başka organları olmayan nedir?

Cevap: Bir deste kart.

 

62. Bilmece: Dört gözüm var ama hiçbir şey göremiyorum. Ben neyim?

Cevap : MISSISSIPPI

 

62, Riddle: Her zaman önünüzde olan ama göremediğiniz şey nedir?

Cevap: Gelecek

 

63. Onu hiç kaldırmasanız veya dokunmasanız bile neyi kırabilirsiniz?

Cevap: Bir söz

 

64. Bilmece: Ne yükselir ama asla aşağı inmez?

Cevap: Yaşınız

 

65. Bilmece: Size ait ama arkadaşlarınız ve aileniz daha çok kullanıyor. Bu ne?

Cevap: Adınız.

 

66. Bilmece: Ne tür bir palto en iyi ıslak giyilir?

Cevap: Bir kat boya

 

67. Bilmece: Bir adam kızlarını şöyle anlatır: ‘Hepsi sarışın ama iki tane; hepsi esmer ama ikisi; ve hepsi kızıl saçlı ama ikisi. Kaç kızı var?

Cevap: Üç: Sarışın, esmer ve kızıl saçlı.

 

68. Bilmece: İşitmeyen kulaklarla kırları takip ediyor. Bu ne?

Cevap: Mısır

 

69. Bilmece: Robin’in annesinin üç çocuğu var: Maria, Rose ve ___?

Cevap:  Robin

 

70. Bilmece: Başkasına verdikten sonra neyi saklayabilirsiniz?

Cevap: Senin sözün.

 

71. Bilmece: Bir yarış yapıyorsunuz ve en sonunda 2. olan kişiyi geçiyorsunuz. Yarışı hangi yerde bitirdin?

Cevap: 2. sırada bitirdiniz.

 

72. Bilmece: Hangi beş harfli kelimeye iki harf eklediğinizde kısalır?

Cevap: Kısa.

 

73. Bilmece: Eğer ikisi bir şirketse ve üçü bir kalabalıksa, dört ve beş nedir?

Cevap: Dokuz.

 

74. Bilmece: Hangi 4 harfli kelime ileri, geri veya baş aşağı yazılabilir ve hala soldan sağa okunabilir?

Cevap: ÖĞÜN.

 

75. Bilmece: Beş harfinden dördünü çıkarırsanız hangi kelime aynı okunur?

Cevap: Sıra.

 

76. Bilmece: İki baba ve iki oğul bir arabadadır, ancak arabada sadece üç kişi vardır. Nasıl?

Cevap: Onlar bir dede, baba ve oğuldur.

 

77. Bilmece: Koşabilen ama hiç yürümeyen, ağzı olan ama hiç konuşmayan, kafası olan ama hiç ağlamayan, yatağı olan ama hiç uyumayan şey nedir?

Cevap: Bir nehir.

 

78. Bilmece: Dört tekerleği ve sinekleri olan nedir?

Cevap: Bir çöp kamyonu.

 

79. Bilmece : Dört ayak yukarıda, dört ayak aşağıda, ortası yumuşak, her tarafı sert. Ben neyim?

Cevap : Bir yatak.

 

80. Bilmece: Ben tek bir sayıyım. Bir mektubu al ve ben eşit olayım. Ben hangi numarayım?

Cevap: Yedi.

 

81. Bilmece: Üç doktor, Bill’in kardeşleri olduğunu söyledi. Bill, erkek kardeşi olmadığını söylüyor. Bill’in gerçekte kaç erkek kardeşi var?

Cevap: Yok. Üç kız kardeşi var.

 

82. Bilmece : Hangi buluş bir duvarın içinden bakmanıza izin verir?

Cevap : Bir pencere.

 

83. Bilmece: Bir adam siyah bir kamyon sürüyordu. Işıkları açık değildi. Ay çıkmamıştı. Bir bayan karşıdan karşıya geçiyordu. Adam onu ​​nasıl gördü?

Cevap: Parlak, güneşli bir gündü.

 

84. Bilmece: Dünyayı köşesinden ayrılmadan ne gezebilir?

Cevap: Bir damga.

 

85. Bilmece : Cuma, Perşembe’den önce nerede gelir?

Cevap : Sözlükte.

 

86. Bilmece : Ne koşar ama asla yorulmaz?

Cevap : Su musluğu.

 

87. Bilmece: Mavi ev mavi tuğlalarla, kırmızı ev ise kırmızı tuğlalarla yapılmıştır. Serayı inşa etmek için ne kullandılar?

Cevap: Cam, çünkü seralar her zaman camdan yapılır.

 

88. Bilmece: Bazen koşarım ama yürüyemem. Beni her zaman takip ediyorsun. Ben neyim?

Cevap: Burnunuz!

 

89. Bilmece: Şehirleri, kasabaları, dükkanları ve sokakları nerede bulabilirsin ama hiç insan bulamazsın?

Cevap: Bir harita.

 

Çocuklar için Zor Bilmeceler

90. Bilmece: Her gün tıraş olurum ama sakalım aynı kalır. Ben neyim?

Cevap: Bir berber.

 

91. Bilmece: 81 x 9 = 801. Bu denklemi gerçekleştirmek için ne yapmanız gerekiyor?

Cevap: Ters çevirin. 108 = 6 x 18.

 

92. Bilmece: Bir numarayı nasıl ortadan kaldırırsınız?

Cevap: G harfini ekleyin ve “gitti”.

 

93. Bilmece: Altı çocuk ve iki köpek bir şemsiyenin altında değilse, neden hiçbiri ıslanmadı?

Cevap: Çünkü yağmur yağmıyordu.

 

94. Bilmece: Bir adam 25. doğum gününde yaşlılıktan ölür. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: 29 Şubat’ta doğdu.

 

95. Bilmece: Zoey’nin çok büyük bir ailesi var. 20 teyzesi, 20 amcası ve 50 kuzeni var. Her kuzeninin Zoey’nin halası olmayan bir teyzesi vardır. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Teyzeleri Zoey’nin annesidir!

 

96. Bilmece : Tüy kadar hafifim ama en güçlü insan beni beş dakika tutamaz. Ben neyim?

Cevap : Nefesiniz.

 

97. Bilmece: İnsanlarla dolu bir tekne görüyorsunuz ama içinde tek bir kişi bile yok. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Teknedeki tüm insanlar evlidir.

 

98. Bilmece: Bugünün dünden önce geldiği dünyadaki tek yer orası. Nerede?

Cevap: Sözlük

 

99. Bilmece: Hemen hemen herkesin ihtiyacı var, istiyor, veriyor ama neredeyse kimse almıyor. Bu ne?

Cevap: Tavsiye.

 

100. Bilmece: O kadar basitim ki, sadece işaret edebilirim, ancak dünyanın her yerindeki erkeklere rehberlik ederim.

Cevap: Pusula

 

101. Bilmece: Çok gözü olan ama göremeyen nedir?

Cevap: Bir patates.

 

102. Bilmece: Göller her zaman boş, dağlar her zaman düz ve nehirler her zaman durgun nerede?

Cevap: Bir Harita.

 

103. Bilmece: Mary’nin dört kızı var ve kızlarının her birinin bir erkek kardeşi var. Meryem’in kaç çocuğu var?

Cevap: Beş—her kızın aynı erkek kardeşi var.

 

104. Bilmece: Bir adam 25. doğum gününde yaşlılıktan ölür. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: 29 Şubat’ta doğdu.

 

105. Bilmece: Pek çok insan üzerime basmadı. Asla uzun süre tok kalmam. Karanlık bir tarafım var. Ben neyim?

Cevap: Ay.

 

106. Bilmece: Bir adam elinde bir tilki, bir kaz ve bir çuval mısırla şehre inmeye başladı. Küçücük bir kayıkla geçmek zorunda olduğu bir dereye geldi. Bir seferde sadece birini geçebilirdi. Tilkiyi kazla, kazı mısırla baş başa bırakamazdı. Hepsini güvenli bir şekilde nehirden nasıl geçirdi?

Cevap: Önce kazı aldı ve geri geldi. Sonra tilkiyi karşıya geçirdi ve kazı geri getirdi. Ardından mısırı aldı. Tek başına geri geldi ve kazı aldı.

 

107. Bilmece: Bir adam bir tabloya bakar ve ‘Kardeşlerim bende hiç yok ama bu adamın babası benim babamın oğludur’ der. Resimde kim var?

Cevap: Oğlu.

 

108. Bilmece: Her şeyin sarı olduğu tek katlı bir ev var. Sarı duvarlar, sarı kapılar, sarı mobilyalar. Merdivenler ne renk?

Cevap: Hiç yok – tek katlı bir ev.

 

109. Bilmece: Dallarım var ama meyvem, gövdem ya da yapraklarım yok. Ben neyim?

Cevap: Bir banka.

 

110. Bilmece: Bir otobüs şoförü şehrin işlek bir caddesinde ilerliyordu. Durmadan üç dur işaretini geçti, tek yönlü bir caddede yanlış yöne gitti ve telefonuna gelen bir mesajı yanıtladı. Ama otobüs şoförü hiçbir trafik kuralını çiğnemedi. Nasıl?

Cevap: Yürüyordu, araba kullanmıyordu.

 

111. Bilmece: İnsanlar en az hangi ayda uyur?

Cevap: Şubat (Şubat’ın daha az gecesi olduğu için elbette!)

 

112. Bilmece: 3/7 tavuk, 2/3 kedi ve 2/4 keçi nedir?

Cevap: Şikago

 

113. Bilmece : Bir balık sürüsünü nasıl yakalarsın?

Cevap : Kitap kurdu ile.

 

115. Bilmece: Ben “i” harfiyle başlayan bir kelimeyim. Bana “a” harfini eklersen, farklı bir anlama sahip yeni bir kelime olurum ama kulağa tamamen aynı geliyor. Ben hangi kelimeyim?

Cevap: Ada (“koridor” yapmak için “a” ekleyin).

 

116. Bilmece: İngilizcede hangi kelime şunu yapar: İlk iki harf bir erkeği, ilk üç harf bir dişiyi, ilk dört harf bir harikayı, tüm dünya ise harika bir kadını ifade eder. Kelime nedir?

Cevap: Eroin

 

117. Bilmece: Grant 8 yaşındayken kardeşi onun yarı yaşındaydı. Şimdi, Grant 14 yaşında. Kardeşi kaç yaşında?

Cevap: Kardeşi 10 yaşında.

 

118. Bilmece: Hiçbiri sıfır olmayan hangi üç sayı toplanıp çarpılsa da aynı sonucu verir?

Cevap: Bir, iki ve üç

 

119. Bilmece: Üstümü değiştirirken yüksek bir ses çıkarırım. Değiştiğimde, büyüyorum ama daha az kilo alıyorum. Ben neyim?

Cevap: Patlamış mısır

 

120. Bilmece: Liam dünden önceki gün 11 yaşındaydı ve gelecek yıl 14 yaşına girecek. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Bugün 1 Ocak ve Liam’ın doğum günü 31 Aralık. Liam dünden önceki gün (30 Aralık) 11 yaşındaydı ve ertesi gün 12 yaşına girdi. Bu yıl 31 Aralık’ta 13 yaşına girecek, yani gelecek yıl 14 yaşına girecek.

 

121. Bilmece: Bazen kısa boylu ve şişmanım, bazen uzun ve inceyim, sonunda bir çivi ve içi kırmızı. Ben neyim?

Cevap:  Bir parmak.

 

122. Bilmece: Yeni bir giyim mağazasının benzersiz bir ürün fiyatlandırma yöntemi vardır. Yelek 20 dolar, kravat 15 dolar, bluz 30 dolar ve iç çamaşırı 45 dolar. Pantolon ne kadar tutar?

Cevap: 25 dolar. Fiyatlandırma yöntemi, öğeyi hecelemek için gereken her harf için 5 ABD Doları ücret alır.

 

123. Bilmece: Masada kesilen ama asla yenmeyen şey nedir?

Cevap: Bir deste kart.

 

124. Bilmece: Hayatım yok ama ölebilirim. Ben neyim?

Cevap: Bir pil.

 

125. Bilmece: T ile başlar, T ile biter ve T ile doludur. Nedir?

Cevap: Bir Çaydanlık.

 

126. Bilmece: Kokusundan daha lezzetli olan nedir?

Cevap: Dilin.

 

127. Bilmece: Sürekli koşuyorum ama asla yorulmuyorum ya da ısınmıyorum. Ben neyim?

Cevap: Buzdolabı.

 

128. Bilmece: Bir ahırın tepesinde oturan bir horoz var. Bir yumurta bırakırsa, hangi yöne yuvarlanır?

Cevap: Horozlar yumurta bırakmaz.

 

129. Bilmece:  Gece yarısı yağmur yağıyor, ancak yarın ve sonraki gün için hava tahmini belli. 48 saat sonra güneşli hava olacak mı?

Cevap: Hayır, dışarısı karanlık olacağı için güneşli olmayacak. 48 saat sonra yine gece yarısı olacak.

 

130. Bilmece: “e” ile başlayan ve sadece bir harf içeren nedir?

Cevap: Bir zarf.

 

131. Bilmece: 81 x 9 = 801. Bu denklemin gerçekleşmesi için ne yapmanız gerekiyor?

Cevap: Ters çevirin. 108 = 6 x 18.

 

132. Bilmece: Beni Merkür, Dünya, Mars ve Jüpiter’de bulacaksınız ama Venüs veya Neptün’de değil. Ben neyim?

Cevap: R harfi.

 

133. Bilmece: Mirabel’in çok büyük bir ailesi var, 25 amcası, 25 teyzesi ve 40 kuzeni var. Her kuzeninin Mirabel’in amcası olmayan bir amcası vardır. Bu nasıl mümkün olabilir?

Cevap: Babasıdır.

 

134. Bilmece: Sonucu 7’den büyük, ancak 8’den küçük yapmak için 7 ile 8 arasında ne yazabilirsiniz?

Cevap: Bir ondalık nokta. Sonucunuz 7 ile 8 arasında olan 7.8 olur.

 

Çocuklar için Komik Bilmeceler

135. Bilmece : Hangi soruya asla evet cevabını veremezsiniz?

Cevap: Uyumadın mı?

 

136. Bilmece: Neyin bir başı, bir ayağı ve dört bacağı vardır?

Cevap: Bir yatak.

 

137. Bilmece: Ne yakalayabilirsin ama fırlatamazsın?

Cevap: Soğuk algınlığı.

 

138. Bilmece: Neyin dibi tepededir?

Cevap: Bacaklarınız.

 

139. Bilmece : Ne tür bir odanın kapısı veya penceresi yoktur?

Cevap : Bir mantar.

 

140. Bilmece : Matematik kitabı neden bu kadar üzgün görünüyordu?

Cevap : Çünkü problemlerle doluydu.

 

141. Bilmece: Yağmurda şemsiyesiz ve şapkasız bir adamın kafasında tek bir saç teli bile ıslanmadı. Neden? Niye?

Cevap: O keldi.

 

142. Bilmece: Ne tür bir grup asla müzik çalmaz?

Cevap: Bir lastik bant.

 

143. Bilmece: Elleri olan ama alkışlayamayan şey nedir?

Cevap: Bir saat.

 

144. Bilmece: Toronto’nun ortasında ne bulursun?

Cevap: “o” harfi.

 

145. Bilmece: Bir duvar diğer duvarla nerede buluşuyor?

Cevap: Köşede.

 

146. Bilmece: Hangisi daha ağır: bir ton tuğla mı yoksa bir ton tüy mü?

Cevap: İkisi de bir ton ağırlığında.

 

146. Bilmece : Arıların tüyleri neden yapışkandır?

Cevap : Peteklerini kullandıkları için.

 

147. Bilmece: Üç elma varsa ve iki elma alırsan, kaç elman olur?

Cevap: İki elmanız var.

 

148. Bilmece: Çok dişi olan ama ısıramayan şey nedir?

Cevap: Bir tarak.

 

149. Bilmece: Bir gözü olan ama göremeyen nedir?

Cevap: Bir iğne.

 

150. Bilmece: Sözlükte yanlış yazılmış tek bir kelime var. Bu ne?

Cevap: Kelime, yanlış.

 

151. Bilmece: Bir tencereye ne konulamaz?

Cevap: Onun kapağı.

 

152. Bilmece: Bir kuleden daha yükseğe ne zıplayabilir?

Cevap: Kuleler zıplayamadığı için zıplayabilen her şey!

 

153. Bilmece: Başparmağı ve dört parmağı olan ama el olmayan nedir?

Cevap: Bir eldiven.

 

154. Bilmece : Bir kardan adamla bir vampiri geçtiğinizde ne elde edersiniz?

Cevap : Donma.

 

155. Bilmece: Bacakları olan ama yürümeyen nedir?

Cevap: Bir masa.

 

156. Bilmece: Bir arka bahçede koşan ama asla hareket etmeyen şey nedir?

Cevap: Bir çit.

 

157. Bilmece: Kahvaltıda asla yiyemeyeceğin 2 şey nedir?

Cevap: Öğle ve akşam yemeği.

 

158. Bilmece: Sol elinde tutabildiğin ama sağ elinde tutamadığın şey nedir?

Cevap: Sağ dirseğiniz.

 

159. Bilmece : Ördek çorbasına ne koydu?

Cevap : Quacker’lar.

 

160. Bilmece: İşler ters gittiğinde bile bana her zaman güvenebilirsin. Ben neyim? Cevap: Parmaklarınız.

Cevap: Bir dut dışında tüm böğürtlenler rol aldı. Neden? Niye? Cevap: Çünkü o bir yaban mersiniydi.

 

161. Bilmece: Antarktika’daki bir penguene Gaga denir. Yeni Zelanda’da bir penguene Nana denir. Dubai’de bir penguene ne diyorsunuz?

Cevap: Kayıp!

 

162. Bilmece : 6 neden 7’den korkuyordu?

Cevap : Çünkü 7, 8 (yedi), 9!

 

163. Bilmece : Tortilla cipsi neden dans etmeye başladı?

Cevap : Salsa yaptıkları için.

 

164. Bilmece: Ben kolay girerim ama sen kolay çıkamazsın. Ben neyim?

Cevap: Sorun.

 

165: ​Bilmece : Beni yemem için satın alacaksın ama beni asla yemeyeceksin. Ben neyim?

Cevap : Bir tabak.

 

166: Bilmece : Oyuncak ayılar neden hiç aç kalmaz?

Cevap : Çünkü her zaman doldurulurlar.

 

167. Bilmece : Anne domates oyalanan bebek domatese ne dedi?

Cevap : “Ketçap.”

 

168. Bilmece : Kulağı çok olan ama duyamayan nedir?

Cevap : Mısır.

 

169. Bilmece: Kate’in annesinin üç çocuğu var: Snap, Crackle ve ___?

Cevap: Kate! (Sonuçta Kate’in annesi.)

 

170. Bilmece : Kırık bir balkabağı nasıl tamir edilir?

Cevap : Bir balkabağı yaması ile.

 

171. Bilmece : Yaz aylarında chihuahua’ya ne denir?

Cevap : Bir sosisli sandviç!

 

172. Bilmece: Bir grup tavşan doğum günü partisi veriyordu. Ne tür müzik dinliyorlardı?

Cevap: Hip hop müziği.

 

173. Bilmece : Dişsiz bir ayıya ne diyorsunuz?

Cevap : Sakızlı bir ayı.

 

174. Bilmece : Üçgen daireye ne dedi?

Cevap : Sen anlamsızsın.

Bu yazıyı beğendiniz mi?
EvetHayır

Yazı hakkında bir şey söylemek ister misiniz?

Yazar

I entered the SEO industry with my own original projects in 2019, albeit very late. Before long, I had the chance to experience many projects and learn quickly. I have done Strategic SEO planning for more than 170 companies in 11 sectors in about 2 years. I’m currently actively managing the Strategic SEO and SEM processes of the Met Digital Agency. affecting the performance of my work; Server, Web, SEM, Mailing, Marketing Automation, Digital Advertising etc. I continue to deepen in areas and improve myself. Feel free to contact me.